Intercom systemen | Timmermans Elektro Oisterwijk

Een intercomsysteem is een zichtbaar en belangrijk onderdeel van uw entree. Horen, zien en spreken en tevens de deur openen, dat is in het kort waar het bij intercomsystemen om gaat. Maar er is tegenwoordig veel meer mogelijk.


Intercomsystemen kunnen met allerlei functies worden uitgebreid. Verlichting, brievenbussen, en toegangscontrole worden geïntegreerd in een stijlvol paneel bij uw voordeur of toegangspoort. Gebruiksvriendelijk en praktisch.
Intercomsystemen worden gebruikt in woonhuizen, appartementencomplexen, bedrijven en instellingen. De systemen zijn uiteraard te koppelen en te integreren in het bestaande toegangscontrole en camerasysteem of smartphone als daar behoefte aan is.

Camerasystemen

Een paar extra ogen die uw woning, winkel of bedrijfspand altijd in de gaten houden, dag en nacht. Met de plaatsing van camera’s heeft u zicht op alles wat er gebeurt. Wie komt er binnen? Wie verlaat het pand? Wordt er iets gestolen? Een camerasysteem werkt preventief tegen diefstal, overvallen en vandalisme. Bovendien maakt het opsporen van verdachte personen makkelijker omdat u, na het terugkijken van de beelden, een goed signalement kunt geven.
Er zijn twee soorten camerasystemen:

  • Analoge camerasystemen (verbonden met een coaxkabel op een harddiskrecorder)
  • IP camerasystemen (verbonden met een UTP kabel op een computer)

Op een analoog camerasysteem wordt een harddiskrecorder aangesloten die 24 uur per dag alle beelden opneemt. Bij een IP camerasysteem worden de beelden op de computer opgeslagen. Welke keuze u ook maakt, u kunt altijd de beelden achteraf terugkijken.
Voor u overgaat tot het aanschaffen van een systeem is het wenselijk een goed advies in te winnen, Timmermans Elektro helpt u daar graag bij. Er zijn eenvoudige camerasystemen voor particulier gebruik tot zeer uitgebreide en intelligente systemen voor grote bedrijven op de markt. Welk systeem u uiteindelijk kiest is afhankelijk van uw situatie, uw budget en uw wensen.