Led-verlichting | Timmermans Elektro Oisterwijk

LED heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Onder andere een laag energieverbruik, lange levensduur, milieuvriendelijkheid, lage warmteontwikkeling, geen opwarmtijd en een erg hoog rendement.


Lichtkleur

De LED lampen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren maar ook voortaan in de zacht witte gloeilamp/halogeenlamp kleur.

Laag energie verbruik

Een LED lamp verbruikt slechts 2,5 tot 7,0 Watt aan vermogen, dat is veel minder dan een gloeilamp of halogeenspot, maar ook een stuk minder dan een spaarlamp. Hierdoor kan gemakkelijk op de energierekening bespaard worden! Bovendien heeft een LED een veel langere levensduur dan een gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp. Zo gaat een LED-verlichting zeker 30.000-50.000 branduren mee tegen 1.000-1.500 branduren voor een gloeilamp.

Milieuvriendelijk

LED lampen zijn zeer energiezuinig, verbruiken maar liefst 90% minder energie dan een traditionele gloeilamp en gaat veel langer mee. Bovendien zijn LED lampen geen chemisch afval, maar kunnen gewoon bij het grof huisvuil.

Geen opwarmtijd

LED lampen hebben geen opwarmtijd zoals bij een spaarlamp of TL-lamp het geval is. Na inschakelen hebben zij meteen de volle lichtopbrengst.

Betaalbaarheid

Het is geen geheim dat LED lampen in aanschaf duurder zijn, maar de besparing op uw energierekening en de lange levensduur maken de aanschaf meer dan rendabel.